Blackjack pähkinänkuoressa

Blackjackin perusperiaatteet on suhteellisen helppoa oppia, sillä pelin ytimessä on korttien yhteenlaskettu arvo, joka ei saa ylittää 21. Blackjackissa pelaaja pelaa jakajaa vastaan, mutta peliin voi samanaikaisesti osallistua useampi pelaaja. Pelin päämääränä on voittaa jakaja niin, että omien korttien yhteenlaskettu arvo voittaa jakajan korttien yhteenlasketun arvon ilman, että summa ylittää lukua 21.

Blackjack on erityisesti live-kasinoilla kovassa suosiossa oleva korttipeli. Pelissä käytettävien korttien arvot on helppo sisäistää, sillä kortit 2–9 vastaavat omaa arvoaan. Kortit kymppi, jätkä, kuningatar ja kuningas taas vastaavat arvoa 10, siinä missä ässä voi olla arvoltaan joko 1 tai 11 blackjackin variaatiosta riippuen. Paras käsi on ässästä ja kympistä muodostuva käsi, jonka arvo on 21 (eli blackjack).

Pelin eteneminen

1) Panosten asettamisen jälkeen jakaja jakaa kaksi korttia jokaiselle pelaajalle aloittaen jakajasta katsottuna vasemmalta oikealle.

2) Jakaja jakaa kaikkien pelaajien kortit kuvapuoli ylöspäin. Jakaja jakaa myös itselleen kaksi korttia, joista toinen on kuvapuoli ylöspäin ja toinen kuvapuoli alaspäin (ns. pimeä kortti).

3) Pelaaja voi ottaa vakuuden, jos jakajan oma ylöspäin jaettu kortti osoittautuu ässäksi. Vakuutus on sivupanos, jonka avulla pelaaja voi vähentää tappionsa mahdollisuutta tilanteessa, jossa jakajan pimeä kortti osoittautuu kympiksi (paras käsi eli blackjack, joka voittaa kaikki muut kädet). Jos pelaaja ottaa vakuutuksen ja jakaja saa blackjackin, pelaaja voittaa sivupanoksellaan. Vakuutusta kannattaa kuitenkin harkita tarkkaan, sillä se on suuri riski. Tilanteessa, jossa jakaja ei saa blackjackia (suuri mahdollisuus), pelaaja menettää sivupanoksensa.

4) Jos jakaja joutuu nostamaan lisäkortin (hänen korttiensa yhteisarvo on pienempi kuin 17), joiden yhteissumma ylittää luvun 21, pelaaja voittaa. Pelaaja voittaa myös silloin, jos molempien korttien yhteenlasketut summat ovat alle 21, mutta pelaajan summa on suurempi. Jos pelaajan korttien yhteissumma on yli 21, hän häviää. Blackjack eli kahden kortin yhteenlaskettu summa 21 voittaa kaikki muut kädet.

Blackjackin pelitaktiikat

Blackjackista löytyy useita eri pelitaktiikoita, joiden avulla omaa etua taloon nähden voidaan kasvattaa. Näiden taktiikoiden kanssa kannattaa kuitenkin olla tarkkana ja niitä tulee harjoitella hiljalleen, jotta omien taitojen kohentuessa myös pelitilanteen lukeminen tehostuu. Alussa kokemattomien pelaajien kannattaa kuitenkin välttää liiallisten riskien ottamista ja pelitaktiikoilla leikkimistä. Kokemuksen karttuessa myös peliin voidaan alkaa hiljalleen soveltamaan erilaisia strategioita.